Uită de The Crown, HBO lansează propriul serial despre regalitate

HBO tocmai a dezvaluit trailerul urmatorului sau serial, Catherine The Great. Un mini-serial compus din patru episoade care va dezvalui ultimii ani din viata Ecaterinei a II-a, imparateasa Rusiei in a doua jumatate secolului XVIII. Daca pana in prezent te uitai doar la The Crown, iata un nou serial care risca sa iti placa. HBO se lanseaza la randul sau in domeniul serialelor regale cu Catherine The Great, un serial consacrat povestii Ecaterinei cea Mare.

Helen Mirren in rolul Ecaterinei a II-a. Pentru a o inteprepreta pe Ecaterina a II-a pe micul ecran, HBO a optat pentru actrita Helen Mirren. O alegere deloc surprinzatoare deoarece aceasta din urma este obisnuita cu exercitiul protocolului. Aminteste-ti ca ea este cea care a jucat rolul lui Elizabeth I in Elizabeth I si rolul lui Elizabeth a II-a in The Queen. Roluri care nu i-au pus niciun fel de probleme actritei. In plus, a obtinut in 2007 un premiu Bafta si un premiu Oscar pentru cea mai buna actrita si cea mai buna interpretare a rolului Elizabeth a II-a in The Queen si un Glob de Aur pentru cea mai buna actrita in rolul din Elizabeth I.

Catherine The Great, povestea aristocratiei rusesti. In Catherine The Great, Helen Mirren va intra in pielea Ecaterinei cea Mare, imparateasa si autocrata a tuturor Rusiilor intre anii 1762-1796. Un prim trailer al serialului a fost deja dezvaluit de HBO si serialul – care va fi compus din doar 4 episoade – se anunta a fi unul adictiv. Ecaterina a II-a, care a domnit timp de 34 de ani, in secolul al XVIII-lea, a reusit sa transforme Rusia intr-unul din cele mai puternice atu-uri ale Europei. Povestea se va interesa in special de sfarsitul domniei sale si de legatura cu Grigory Potemkine, ofiter de garda devenit un consilier in politica extrm de important pentru imparateasa.

Odata cu serialul Catherine The Great, Helen Mirren il regaseste pe Nigel Williams, scenaristul serialului Elizabeth I, mini-serialul HBO in care actrita britanica oscarizata avea deja un rol principal. De altfel, insusi actrita l-a abordat pe David M.Thompson cu aceasta idee de a lucra la un serial despre Ecaterina cea Mare. Pentru realizarea serialului productia a apelat la Philip Martin, realizatorul serialului regal The Crown, difuzat pe Netflix.

Mini serialul se concentreaza asupra personajului Ecaterina a II-a, o femeie puternica care nu intentioneaza sa isi imparta responsabilitatile cu cineva. Relatia sa colorata cu militarul Grigory Potemkin va fi si ea prezentata in cadrul serialului. Catherine The Great va fi disponibil pe HBO din toamna, perioada in care sezonul al treilea al serialului The Crown va fi si el dezvaluit de catre Netflix.

Lasă un răspuns