The Alienist, personaje elegante în costume și rochii

The Alienist este un serial centrat pe serial killers care are mare grija insa de estetica sa. Are un casting somptuos si este un serial fenomenal care merita cu prisosinta sa fie descoperit.

In secolul XIX, intr-un New York cam murdar, deprimant si plin de noroi, gri chiar, unde se plimba in voia lor sobolani si scelerati, corpul unui baiat este gasit mutilat. Si cei de la putere, politistii in acelasi timp, se afla in fata unui impas.

Theodore Roosevelt, comisarul orasului ii cere ilustratorului John Moore si unui alienist, specialist in boli mentale, doctorul Laszlo Kreizler sa puna la cale o investigatie pentru a prinde acest infam criminal.

Lor li se alatura si cea mai determinata secretara, Sara Howard, care devine prima femeie care face anchete in cadrul politiei.

The Alienist este deci un serial aflat la jumatatea drumului dintre un serial istoric si un serial cu o intriga politista. Si la fel ca si alte seriale, The Alienist este inspirat dintr-o carte.

In anul 1994, scriitorul Caleb Carr a scris The Alienist care s-a bucurat de mare succes. Trei ani mai tarziu, a continuat cu The Angel Of Darkness si de abia dupa 15 ani a aparut cel de-al treilea volum, Surrender, New York. Si chiar daca serialul are propria sa naratiune, ramane totusi fidel scrierilor lui Caleb Carr.

Si doar castingul sau merita sa ii dai o sansa. Luke Evans, Dakita Fanning, Daniel Brühl sau Brian Geraghty, ca sa dam doar cateva exemple. Actorii sunt nume importante din cinema, mai ales.

Daniel Brühl a putut sa fie vazut in Inglorious Basterds, Dakota Fanning in Once Upon A Time… in Hollywood, in timp ce Luke Evans a fost vazut in Beauty and the Beast.

Decorurile din New York au fost recreate in Budapesta. Serialul a fost deci filmat in capitala maghiara dupa ce producatorii si echipa lor au recreat celebrul New York.

In plus, o parte din decoruri au fost recreate in studio. Nu e deci de mirare ca a avut un buget de 7,5 mlioane de dolari!

Lasă un răspuns