Știi care sunt cele mai inaccesibile locuri din lume?

Lumea este mica, dar totusi este atat de vasta si mereu exista cateva locuri minunate de descoperit.. Din acest motiv iti prezentam o lista, chiar daca nu este exhaustiva, cu cele mai inaccesibile locuri din lume.

Comori inca nedescoperite din cele patru colturi ale lumii care nu iSi dezvaluie frumusetea decat celor mai rabdatori dintre noi si celor care sunt pasionati de aventura.

Fogo Island. Sa ajungi pe Insula Fogo, in largul regiunii TerranovA, este o adevarata aventura in sine. Dupa un zbor pana la Halifax, va trebui sa mergi pana la Gander in parte de nord-est a provinciei canadiene apoi sa mai mergi cu feribotul inca 45 de minute. Zici ca mergi pana in capatul lumii…

Regatul Bhutan. Aici timpul pare ca sta in loc. Prins ca intr-o capcana intre India si China, acest regat, unde majoritatea sunt budisti se afla la est fata de Himalaya. Unele satucuri se afla chiar si la 7000 de metri altitudine.

Tibet. Nu degeaba Tibet este numit cel mai adesea, „acoperisul lumii”. Marginit de catre trei masive frontiere naturale, adica lanturile montane Krakoram, Himalaya si Kunlun, Tibet pare un loc mangaiat de nori.

Lacul Baikal, Siberia. Inscris in Patrimoniul Mondial Unesco, acest lac este izolat de restul lumii, atat de izolat incat apele sale dulci au creat una din cele mai bogate si mai originale faune. O diversitate atat de uimitoare, incat mai este denumit „Galapagosul” din Rusia.

Haleakala, Maui. Cu geografia sa lunara. Craterul vulcanului Haleakala ofera cel mai frumos rasarit de soare din lume. Dar aici se ajunge pe un drum foarte sinuos si foarte stramt. Un periplu interminabil care merita insa din plin.

Silhouette, Seychelles. Este vorba despre o insula minuscula de 20 de kilometri patrati pierduta in inima Oceanului Indian din arhipelagul Seychelles. Are doar 135 de locuitori si la ea se ajunge doar cu vaporul sau cu elicopterul. O destinatie luxoasa prin excelenta.

Nunavut. Cu peste 2 milioane de kilometri patrati, Nunavut este cea mai mare entitate teritoriala din Canada. Este foarte izolata deoarece conditiile de viata sunt aici foarte dificile.

Amazonia, Venezuela. Sa ajungi aici este o experienta unica unde ai impresia ca ai ajuns in centrul lumii, unde natura este regina, cea mai puternica si cea mai impresionanta.

Tristan de Cunha. Insula britanca Tristan de Cunha este un loc unde se poate ajung extrem de greu. Trebuie sa faci o calatorie de sase zile cu vaporul din Africa de Sud pentru a ajunge la aceasta insula pierduta in mijlocul Oceanului Atlantic.

Lasă un răspuns