Pixel 4 – navigare la distanță, Face Unlock, Google prezintă deja noile funcționalități

Google a prezentat recent noile functionalitati ale lui Pixel 4. Datorita sistemului botezat Soli, smartphone-ul va putea fi controlat de la distanta printr-un simplu gest. Recunoasterea faciala ar trebui sa cunoasca in egala masura o revolutie odata cu aplicatiile pentru Face Unlock.

Este noua strategie Google: decat sa pastreze secretul asupra lansarilor sale sau decat acestea sa “scape” online, firma din Mountain View raspunde de fiecare data oficializand informatiile. Astfel, am putut vedea primele imagini cu Pixel 4 pentru a ne convinge de faptul ca aparatul foto in genul celui cu care este echipat iPhone 11 si prezenta mai multor senzori foto in partea dorsala este o realitate. In urma cu o saptamana un raport evoca recunoasterea faciala securizata si o navigare revolutionara la distanta pentru Pixel 4 iar recent Google vine sa confirme toate aceste informatii si ne mai ofera cateva in plus.

Google Pixel 4 – Soli promite sa revolutioneze navigarea si recunoasterea faciala. Intai si intai, avem Motion Sense, o forma de navigare la distanta. Pixel 4 este primul aparat echipat cu Soli, un radar de detectare a miscarilor la care Google lucreaza de mai bine de cinci ani. Acesta permite acceptarea sau refuzarea apelurilor telefonice, efectuarea unui numar mare de sarcini fara ca utilizatorul sa atinga telefonul sau sa vorbeasca, trebuie doar sa miste mana.

Un alt doilea element interesant cu care vine echipat Pixel 4 – deblocarea prin recunoastere faciala. Google lanseaza un nou sistem cu Pixel 4, tot datorita ansamblului de module constituite de Soli. Nu mai trebuie deci sa iti tii telefonul in fata pentru a activa Face Unlock, aceasta este promisiunea companiei de la Mountain View. Senzorii se activeaza din momentul in care atingi telefonul deoarece Soli reuseste sa inteleaga ca s-ar putea sa iti doresti sa deblochezi telefonul. Din momentul in care senzoriii si algoritmul te recunosc, telefonul mobil nu mai este blocat si devine accesibil. Orientarea si unghiul nu conteaza atat de mult, smartphone-ul te recunoaste si daca este tinut invers, compania da asigurari in acest sens. Aceasta functionalitate de recunoastere faciala nu este rezervata decat deblocarii telefonului ci si validarii platilor contactless.

Se pare ca telefonul Google Pixel 4 renunta la decupajul din display. Dupa cum spuneam mai sus, ornamentul camerei foto situata pe partea dorsala ar putea avea o forma patrata, inspirata de la iPhone 11. Goana dupa memorie RAM pare sa fie principala preocupare a constructorilor in ultima perioada. 6GB memorie reprezinta in ziua de azi un nivel mai mult decat optim pentru un smartphone care vine dotat cu cea mai noua versiune de Android.

Pixel 4 este asteptat sa fie lansat in luna octombrie a acestui an.

Lasă un răspuns