News of the World, un western Netflix cu Tom Hanks

Privat de lansarea in salile de cinema din motive deja cunoscute, westernul News of the World, semnat Paul Greengrass va fi difuzat pe Netflix. Ocazia perfecta de a-l revedea pe Tom Hanks, un Tom Hanks impecabil de altfel, alaturi de surprinzatoarea Helena Zengel, o tanara revelatie originara din Germania.

News of the World ne transporta in America anilor 1870, dupa iesirea din Razboiul de Secesiune. Capitanul Kidd (Tom Hanks) traverseaza Texasul, din oras in oras pentru a citi vestile din lume (de unde si titlul News of the World) si intalneste adesea personaje care nu stiu sa citeasca insa sunt avizi de astfel de stiri si povesti. Drumul sau se va incrucisa cu cel al lui Johanna (Helena Zengel), in varsta de 10 ani, orfana de ambii parinti.

Rapita de indienii Kiowa la varsta de 4 ani, Johanna a fost crescuta precum una de-a lor, inainte ca acestia, la randul lor, sa fie si ei ucisi. Deoarece Armata nu poate face nimic pentru aceasta fata, Kidd se va angaja sa o duca la unchiul si la matusa sa, oameni pe care fata nu i-a mai vazut niciodata pana acum, la cateva sute de kilometri distanta. Misiunea se dovedeste a fi una extrem de periculoasa si intre Kidd si Johanna se va instaura un fel de relatie tata-fiica.

Filmul este clasat in categoria western. Scenele proprii acestui gen nu sunt de altfel extrem de originale: intalniri nepotrivite sau meteo nefavorabil, exista cateva rasturnari de situatie insa nu suficiente. Insa toate acestea reprezinta doar un fundal pentru a sustine relatia dintre Kidd si Johanna.

El a fost pana nu demult un lup solitar, vaduv si dezabuzat. Ea, este o rebela care pana in prezent a avut doar de suferit. In ciuda barierei lingvistice cei doi se vor apropia din ce in ce mai tare. Micuta vorbeste doar Kiowa, drept urmare lui Kidd ii este destul de greu sa o inteleaga.

Lasă un răspuns