Lucrurile pe care cei mai sănătoși oameni le fac înainte de ora 10

Te-ai gandit oare pana acum sa faci anumite lucuri foarte sanatoase si benefice pentru tine la trezire, inainte de a merge la lucru? Poate ca a venit timpul sa iti schimbi rutina cotidiana.

Mediteaza. Nu ar trebui sa iti dai ochii peste cap de indata ce auzi asta. Pentru a fi cat mai eficienta, meditatia nu trebuie sa dureze ore intregi. Doar daca vei fixa intentia pentru o zi, vei reusi sa legi intre ele spiritul si corpul, dar iti vei reinitializa si redemara in acelasi timp, sistemul nervos central. Deci dimineata, cand deschizi ochii, in loc sa alergi sa iti faci o cafea, mai bine stai putin si mediteaza, lasand loc gandurilor pozitive si alungand gandurile negative.

Isi ofera o pauza fara telefon. Nu este de ajuns sa faci o pauza inainte de a te ridica din pat. Cele mai sanatoase persoane incearca sa evite cat mai mult teelefonul. Chiar si cei mai cunoscuti antreprenori precum Oprah, recomanda sa petreci cat mai mult timp cu tine. Si nimeni sau nimic nu ar trebui sa perturbe acest spatiu pe care ti-l acorzi doar tie. Este vorba despre un timp pentru reflexie, pentru a scrie sau a medita.

Fac un dus. O veste proasta pentru cei care au obiceiul de a face dus seara. Se pare ca nu este sanatos. Cel mai bine ar fi sa faci dus dimineata. Te vei simti mai plin de energie si de vitalitate, in stare de alerta. Iar atunci cand vei mai adauga si eucalipt sau menta in apa de baie iti vei stimula concentrarea prin intermediul cailor nazale.

Citesc unele carti inspirante. Gandeste-te la ultima carte pe care ai citit-o sau la ultimul articol pe care l-ai citit navigand pe Facebook. Ai nevoie doar de surse de inspiratie care sa te mentina in cea mai buna stare de spirit sau sa citesti mereu lucruri care te vor ajuta sa iti duci la bun sfarsit obiectivele. Poate sa fie vorba despre ceva legat de locul de munca, ceva personal sau orice ce iti va da sfaturi si trucuri pe care le poti aplica de-a lungul intregii zile.

Raman pozitivi. Trebuie sa iti schimbi unghiul in care percepi lucrurile si sa iti pui intrebri si sa dai raspunsuri pentru a deveni mai puternic.

Fac miscare. Incepand ziua facand miscare, vei face minuni pentru sanatate. In plus, te vei elibera de tensiuni. Iti vei intari sanatatea cardiovasculara, te vei mentine tanar si iti vei reduce apetitul.

Isi iau micul dejun la ora 10. Sa tii putin post are enorme avantaje pentru glicemie si metabolism. Cand nu mananci 10 ore sau mai mult, adica cand iei micul dejun la 10, te pot bucura de o multime de beneficii pentru sanatate.

Lasă un răspuns