iPhone XR vs. Pixel 3 – păreri

Inca eziti intre Android si iOS? Am comparat in acest articol doua dintre cele mai abordabile modele de la Apple si de la Google, iPhone XR si Pixel 3. Pretul celor doua telefoane este aproape identic si fisa tehnica scoate in evidenta doua telefoane din gama premium. Insa exista si unele diferente marcante intre cele doua telefoane asupra carora ne vom opri in cele ce urmeaza.

Android si iOS reprezinta doua sisteme de explorare extrem de performante insa ergonomia si filozofia lor sunt radical diferite. Pentru a te ajuta sa faci cea mai buna alegere, cea care raspunde cel mai bine cerintelor si exigentelor tale am trecut in revista atuurile acestor doua telefoane inteligente.

Design. Margini fine, un breton micut si o carcasa eleganta din sticla…iPhone XR afiseaza o estetica demna de gama premium, asemanatoare modelului iPhone Xs. Insa, spre deosebire de alte modele de iPhone este disponibil in doua culori: rosu, albastru, galben si corail, pe langa un negru si un albastru standard. Este dotat cu un ecran LCD de 6,1 inci. Aparatul foto din partea dorsala este unul destul de mare ceea ce inseamna ca obiectivul poate fi deteriorat cu mai mare usurinta. Finisajele telefonului Pixel 3 nu sunt tocmai de gama premium insa este un telefon cu o conceptie bine gandita care inspira robustete. Dimensiunea sa mai mica il face mai confortabil de tinut in mana. Stilul este asemanator celui oferit de Pixel 2 anul trecut. Are un ecran OLED de 5,5 inci si ofera culori mai vii decat cele oferite de iPhone XR.

Aparat foto. Ambele telefoane au o camera foto de 12 MP insa fiecare aparat in parte profita de materialul oferit in felul sau. Spre exemplu, modul nocturn oferit de Pixel 3 este cu adevarat impresionant. iPhone XR pe de alta parte este primul iPhone care face poze in modul portret cu ajutorul unui obiectiv unic. Atat Pixel 3 cat si iPhone XR fac poze excelente, nu dezamagesc la acest capitol.

Performante. iPhone XR si Pixel 3 sunt echipate cu un procesor A12 bionic respectiv un Snapdragon 845. In ciuda acestei diferente, nu se remarca diferente in ceea ce priveste viteza de utilizare in efectuarea unor sarcini curente precum lansarea aplicatiilor sau declanarea aparatului foto. Insa iPhone are un avantaj in ceea ce priveste performantele, in urma testelor efectuate asupra sa. Cat despre autonomie, Pixel 3 si bateria sa de 2915 mAh ofera o autonomie de aproximativ 15 ore in timp ce iPhone XR ofera o autonomie de 19 ore prin intermediul bateriei sale de 2942 mAh.

Sistemul de operare. iOS vs. Android. Este fara indoiala una din cele mai mari rivalitati din lumea high-tech. Pixel 3 dispune de ultima versiune Android 9.0 Pie. La fel ca orice telefon Google Pixel, va avea cu siguranta parte de ultimele actualizari, drept urmare de versiunea Android 10. iOS prezinta si el numeroase avantaje, mai ales in ceea ce priveste comunicarea pe iMessage sau FaceTime.

Concluzie. Oricare ar fi smartphone-ul ales, nu vei fi dezamagit. Daca vrei sa profiti de Android in forma sa mai « pura » atunci Pixel 3 este imbatabil. Cat despre iPhone XR, este un iPhone mai abordabil ca pret care face putine compromisuri.

Lasă un răspuns