Ibrahim – Un film bun creat de Samir Guesmi

Viata tanarului Ibrahim se imparte intre tatal sau, Ahmed, angajat la Royal Opera, un barbat serios si rezervat si prietenul sau, cunoscut la liceul tehnic la care a invatat, Achille, putin mai in varsta decat el si o persoana ghinionista, conform propriilor declaratii.

Din cauza unuia dintre ei, visul lui Ahmed de a avea un loc de munca cinstit si destul de bine platit este spulberat. Asta deoarece Ibrahim este acuzat de furt.

Relatia dintre tata si fiu este din ce in ce mai tensionata insa Ibrahim decide sa isi asume orice risc pentru a indrepta greseala comisa, de a-i reda tatalui sau zambetul pe buze si de a se regasi pe el insusi…

Ibrahim ne dezvaluie portretul unei familii prin intermediul membrilor sai: un tata pe nume Ahmed (intepretat de realizator) si un fiul pe nume Ibrahim care se pregateste sa lucreze intr-un restaurant dupa incheierea liceului profesional. Ahmed nu stie sa isi arate afectiunea fata de fiul sau ceea ce il determina pe Ibrahim sa se simta respins in nenumarate randuri de tatal sau.

In plus, Ibrahim se lasa influentat de unul din colegii sai de clasa, care il initiaza in delicventa. Totul degenereaza, ceea ce duce la tensiuni in sanul familiei. Tatal si fiul au propriile lor vise. Ibrahim viseaza sa devina fotbalist iar Ahmed viseaza sa lucreze intr-un restaurant.

Fiecare isi cauta calea cu alte cuvinte, fiecare incearca neindemanatici sa culeaga bucatile ramase din viata lor. Astfel, cineastul reuseste sa ne ofera doua povesti impresionante care se intrepatrund fara ca spectatorul sa fie obligat sa participle la una sau la cealalta, sa tina cu Ibrahim sau cu Ahmed, putand alternativ sa se identifice cu ambele personaje.

Ibrahim explica dificultatea pe care o intampina barbatii in a spune un simplu Te iubesc. Povesti vechi, drame familiale, drame recente vin sa complice relatia dintre tata si fiu, si asa fragilizata…

Lasă un răspuns