Cum să folosești o aplicație Android pe un PC?

In acest tutorial urmeaza sa va explicam cum puteti folosi aplicatiile Android pe un PC si invers, cum sa folosesti programele Windows pe un smartphone sau o tableta Android.

Windows este omniprezent pe PC dar pe smartphone-uri Android predomina. Majoritatea utilizatorilor sunt nevoiti deci sa jongleze cu diferite sisteme de explorare, in functie de aparatele pe care le detin. Iti vom prezenta doua tehnici pentru a rezolva aceasta problema.

Foloseste aplicatii si jocuri Android pe Windows
Datorita unui emulator gratuit, BlueStacks, poti folosi aplicatiile si jocurile Android pe un PC. Pentru asta, trebuie sa te conectezi la contul Google dupa care sa descarci aplicatiile pe PC. Acest emulator este extrem de practic deoarece integreaza Google Play Store. Trebuie sa stii ca exista riscul ca jocurile sa nu se afiseze in totalitate deoarece acestea din urma au o rezolutie specifica aparatelor mobile.

BlueStacks AppPlayer se potriveste cu versiunile XP, Visa, 7 si 8. Acest soft ruleaza in spate o versiune de Android si ofera inclusiv acces complet la magazinul Play. Super, nu-i asa? Acest soft iti permite sa folosesti calculatorul ca si cum ar fi un veritabil dispozitiv Android. Ceea ce inseamna ca vei putea sa descarci aplicatii fara probleme, sa te joci, cam tot ce faceai pe smartphone insa trebuie sa tii minte ca aplicatiile respective sunt gandite si concepute pentru un ecran tactil drept urmare nu poti avea mari pretentii de la un PC. De aceea uneori va fi destul de complicat cu un mouse. Insa, daca ai un laptop cu touchscreen nu ar trebui sa ai probleme. BlueStacks nu ruleaza o versiune standard de Android ci una modificata ceea ce inseamna ca unele aplicatii nu vor functiona la parametri normali. Majoritatea insa vor functiona fara probleme.

In plus, daca ecranul PC-ului nu este tactil nu poti face nici zoom…YouWave si KoPlayer sunt alte doua emulatoare gratuite care merita incercate.

Foloseste programe Windows pe Android
Pentru a folosi programele Windows pe un smartphone sau pe o tableta Android ai nevoie de un software de virtualizare. Acesta din urma va simula sistemul de exploatare pentru ca tu sa iti poti controla PC-ul de pe smartphone. Accesul se va face prin intermediul unei conexiuni Wi-Fi sau 4G, aceasta din urma trebuie sa fie suficient de puternica pentru o mai buna utilizare de la distanta. PC-ul trebuie sa ramana in mod obligatoriu pornit in tot acest timp drept urmare ar trebui sa dezactivezi optiunea Stand By.

Pentru a realiza aceasta operatiune noi iti propunem aplicatia gratuita Microsoft Remote Desktop. Inainte de a o instala pe Android trebuie sa stii ca este compatibila doar cu Windows 7 (Pro, Entrerprise), cu Windos 8 (Enterprise si Pro) si cu Windows 10 Pro. Trebuie sa accesezi Settings – System – Remote Desktop. In caz contrar, daca nu ai un Windows din cele mentionate mai sus poti recurge la emulatorul gratuit CrossOver de la Codeweavers. Acesta permite lansarea unor programe Windows pe Android, exclusiv pe aparatele dotate cu un procesor x86.

Lasă un răspuns