Care sunt cele mai poluate orașe din lume?

Poluarea aerului reprezinta o problema mondiala. Confrom OMS, poluarea aerului ar fi responsabila an de an de aproximativ 4,2 mlioane de decese in intreaga lume. Rezultatele unui studiu indica faptul ca 22 din cele 33 de orasele cele mai afectate de poluare se regasesc in India. Care sunt atunci cele mai poluate orase din lume?

Oulan Bator. Capitala Mongoliei este victima succesului sau economic ceea ce a facut ca nivelul de poluare sa creasca enorm in ultimii ani in timp ce exodul rural a adus peste 500.000 de persoane noi in capitala mongola din 2011 incoace.

Beijing. Metropola chinezeasca a inceput de o perioada sa ai masuri impotriva poluarii, masuri care incep deja sa dea roade. Numeroase sunt autobuzele care functioneaza pe baza de gaz natural sau electricitate. Insa deocamdata aceste lucruri nu sunt suficiente pentru ca Beijing sa iasa din top 10 al celor mai poluate orase din lume.

Riyad. Arabia Saudita afiseaza un nivel destul de ridicat de particule fine in aer, un nivel record care se afla in stransa legatura cu o activitate urbana importanta, un climat destul de cald care impiedica particulele in aer si o industrie petroliera omniprezenta.

Karachi. Capitala Pakistanului, Karachi, figureaza printre cele mai poluate orase din lume, cu un nivel de particule fine in aer de 290mg/M3. Cu peste 20 de milioane de locuitori, Karachi este in egala masura unul din cele mai populate orase din lume.

New Delhi. In ciuda eforturilor recente de a limita traficul rutier si santierele, capitala indiana este una din cele mai putin respirabile din lume si figureaza printre cele mai poluate orase din lume.

Kanpur. Orasul indian este unul din cele mai poluate centre industriale de pe planeta. Supranumit « Manchesterul din partea de est », orasul a servit drept camp de batalie pentru revolutia industriala indiana, ceea ce a venit cu costuri negative in ceea ce priveste ecologia.

Allahabad. Allahabad, din India, este un oras industrial important care figureaza si printre cele mai aglomerate orase din lume. Rezultat – un nivel de peste 300mg/M3 de particule fine ceea ce face din el unul din cel mai putin respirabile din lume dar si cel mai aglomerat oras din lume.

Foridabad. Situat la periferia New Delhi, orasul este considerat de catre OMS drept al doilea cel mai aglomerat si mai populat oras din lume, in termeni de concentratie in aer a particulelor fine.

Onitsha. Cu peste 500 micrograme pe metru cub de particule fine, Onitsha, din Nigeria, bate toate recordurile in ceea ce priveste poluarea aerului. Situat la marginea fluviului Niger, orasul constituie unul din centrele industriale majore ale tarii. Dar cu pretul aerul respirat de catre localnicii sai.

Lasă un răspuns